Jo, Dec 31

Ca mediator al tau

Voi asculta, voi fi creativ

Mai mult

Jo, Dec 31

Ca mediator al tau

Voi fi optimist, voi fi realist

Mai mult

Jo, Dec 31

.

 

Numele meu este Fineta Untesu, sunt absolventa a Facultatii de Sociologie a Universitatii din Bucuresti si mediator autorizat.


Experienta mea de sociolog m-a invatat, printre altele, ca oamenii sunt capabili sa isi rezolve conflictele care apar intre ei prin comunicare si colaborare si nu numai in instanta

Ca mediator, doresc si sunt capabila sa ajut persoanele care se confrunta cu conflicte, permitand partilor care se afla in aceata situatie sa controleze procesul de solutionare si sa aleaga, pe cale amiabila, solutia  cea mai buna pentru toti.
 
Desigur, viata ne-a demonstrat ca exista situatii in care litigiile sunt inevitabile. Dar, de multe ori, un mediator poate conduce partile catre rezolvarea definitiva si corecta a conflictelor cu care se confrunta sau poate ajuta la reducerea tensiunilor si disensiunilor in litigii care vor fi rezolvate ulterior de catre judecator.
 
Ca mediator, scopul meu este acela de a  facilita comunicarea între partile aflate in conflict si de a le ajuta sa gaseaca solutii la problemele ce initial le pareau de nerezolvat.
Totdeodata, este esential pentru mine sa fiu impartiala si sa ma concentratez pe facilitarea rezolvarii problemelor clientilor mei. Impreuna cu ei voi proiecta si implementa procesul de mediere astfel incat acestia a ajunga la cele mai bune solutii pentru problemele cu care se confrunta.

Avantajele medierii

Medierea, ca metoda altenativa de rezolvare a conflictelor, prezinta o serie de avantaje fata de modalitatile traditionale (justitie):

Un prim avantaj ce poate fi perceput ca atare de catre orice persoana care decide sa puna capat unui conflict prin mediere este determinat de factorul timp.

Citește mai departe......

Sedinta de informare

Odata cu intrarea in vigoare a Legii 115/2012, partile,  persoane fizice sau persoane juridice, sunt obligate sa participe la sedinta de informare privind medierea, inclusiv dupa declansarea unui proces in fata instantelor de judecata, in vederea solutionarii pe aceasta cale a conflictelor in materie civila, de familie, in materie penala.

Citește mai departe......

Ce este Mediatorul?

Mediatorul este acea persoana neutra si impartiala care in conditii de confidetialitate faciliteaza comunicarea si negocierea partilor astfel incat acestea sa ajunga la o solutie reciproc avantajoasa, eficienta si durabila. Mediatorul nu judeca si nu da verdicte, menirea lui fiind aceea de a facilita dialogul dintre parti, in urma caruia acestea sa genereze optiuni in vederea solutionarii divergentelor existente.

Citește mai departe......

Ce este medierea?

Medierea reprezinta o procedura voluntara si o modalitate de rezolvare a conflictelor , cu ajutorul unei terte persoane, neutre si impartiale, fara putetre de decizie, numita mediator, care este calificata sa aiste partile sa negocieze, facilitand comunicarea dintre ele si ajutandu-le sa ajunga la o intelegere unanim acceptata, eficienta si durabila, in conditii de confidentialitate.

Citește mai departe......