Jo, Dec 31

Ca mediator al tau

Voi asculta, voi fi creativ

Mai mult

Jo, Dec 31

Ca mediator al tau

Voi fi optimist, voi fi realist

Mai mult

Jo, Dec 31

.

 

Avantajele

Daca în instanta este cunoscut momentul de început al procesului, cel de final este greu de prevazut, fie din cauza procedurilor greoaie ce trebuiesc îndeplinite, fie din cauza numarului mare de dosare aflate pe rol. La mediere, timpul de rezolvare a conflictului este cu mult redus iar procedura este simpla. Astfel, economia de timp poate duce si la o economie de natura pecuniara.

Un alt avantaj imediat resimtit de catre persoanele care aleg procedura medierii este cel al diminuarii costurilor. Costurile în procedura medierii pot fi sensibil mai mici decât în instanta de judecata.

 Confidentialitatea este un alt avantaj pentru oricare dintre situatiile în care partile nu-si doresc o publicitate negativa, nu doresc a fi cunoscute aspecte private ale vietii lor personale sau anumite aspecte ce tin de bunul mers al afacerilor pe care acestea le deruleaza.

Mentine controlul partilor asupra solutiei. Medierea difera de arbitraj sau judecata pentru ca mediatorul nu are putere de decizie asupra intelegerii partilor, acestea alegand, de comun acord, solutia finala

Exploreaza optiunile de solutionare informal. Datorita caracterului confidential al reuniunilor private,  mediatorul poate explora optiuni de solutionare a conflictului fara a impune pozitia finala. Acest lucru poate elimina "postura", care are loc în timpul negocierilor traditionale.

Pastreaza relatiile. Medierea este adecvata, mai ales în situatiile în care partile în litigiu vor colabora dupa rezolvarea disputei. Medierea permite partilor sa ramâna în cele mai bune relatii posibile, de a face tot ce pot pentru a solutiona litigiul lor cât mai repede si de usor posibil.

Stresul generat fie de sedintele de judecata (de aglomeratie, de asteptare, de imposibilitatea de a fi ascultat pentru tot ce ai de spus) fie de imposibilitatea de a prevedea rezultatul (favorabil sau nu) este cu mult redus, daca nu chiar înlaturat.